Getat.com.tr | Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp Eğitimleri

  • 1) www.getat.com.tr Nedir?

    www.getat.com.tr internet sitesi geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları alanında eğitimler düzenleyen kurumların eğitimleri konusunda bilgi alma, kayıt başvurusunda bulunma vb konularda yardımcı olmak amacıyla faaliyet göstermektedir. Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı eğitimler ile ilgili başvurular önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak düzenleme sonrası Sağlık Bakanlığı internet sitesinden duyurulacaktır. Bu sitede ilan edilen özel eğitimler mezuniyet sonrası eğitim programı olarak başvuru yaptığınız programda belirtilen, dernek, üniversite veya eğitim araştırma hastaneleri tarafından düzenlenmektedir. Bu web sitesine girerek veya üye olarak 18 yaşından büyük olduğunuzu onaylamış olacaksınız. Herhangi bir kursa başvurarak veya bilgi formu doldurarak o kursa başvuru şartını sağladığınızı (örneğin tabiplerin başvurduğu bir eğitim için ülkemizde geçerli bir tıp fakültesi diplomanız olduğunu) ve koşulları onaylamış olursunuz. Bu sitede yer alan bir formu doldurarak ilgili eğitime kesin kayıt yaptırmış olmazsınız. Kayıt için ilave bilgiler (kayıt onayı, ödeme bilgileri vb) talep edilebilir. Katılım ile ilgili şartlar değişiklik gösterebilir ve olası değişiklikler kursiyerlere bildirilir. Kurs öncesi yapılması gereken ödeme kaydınızı iptal etmeniz durumunda iade edilmeyebilir. Bu sitede yer alan içerik genel bilgilendirme amacı taşımaktadır. Sitede yer alan bilgiler hiçbir zaman bir hekim tedavisinin veya konsültasyonunun yerini almaz. Site içeriği kişisel teşhis ve tedavi için kullanılamaz, hekim yerine karar veremez, alıntı yapılarak uygulanamaz. Hastalıklarınız ile ilgili bir doktora başvurunuz.

  • 2) Kursa kimler katılabilir?

    Katılımcılar ilgili programın sayfasında ayrıca belirtilmektedir. Başvuru sahibi bu sayfada belirtilen yeterlilikleri sağladığını gösteren belgeleri ve kurum tarafından istenebilecek diğer belgeleri ibraz eder.

  • 3) Kurslar Sağlık Bakanlığı onaylı mıdır?

    Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı eğitimler ile ilgili başvurular önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak düzenleme sonrası Sağlık Bakanlığı internet sitesinden duyurulacaktır. www.getat.com.tr internet sitesinde yer alıp sertifikalı eğitim kriteri bulunan alanlar (Akupunktur, ozon uygulamaları, proloterapi, refleksoloji, mezoterapi, fitoterapi, homeopati, hipnoz, kupa uygulaması, sülük uygulaması, larva uygulaması, osteopati, apiterapi ve müzikterapi) ile ilgili bilgi formları eğitimleri düzenleyecek ilgili Üniversite ve Eğitim Araştırma Hastanelerinin eğitim merkezleri ile paylaşılacaktır. Bu başlıklarda doldurulacak bilgi formu kursa kesin kayıt olacağınız anlamına gelmez. Herhangi bir sertifikalı eğitim kriteri bulunmayan alanlarda yapılacak eğitimler ise mezuniyet sonrası eğitim programı kapsamındadır, Sağlık Bakanlığı onaylı değildir, Sertifikalı değildir ve başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgesi veya başarı belgesi düzenlenir. Alacağınız bu katılım belgesi mevcut mesleki yetkilerinize ilave bir yetki kazandırmaz.

  • 4) Kurs hangi kurum tarafından düzenlenmektedir?

    Programalar, ilgili kursun başvuru sayfasında ve iletişim sayfasında belirtilen kurum ve/veya kuruluşlar tarafından düzenlenmektedir. www.getat.com.tr ilgili merkezlerin kayıt sürecinde sekreterya hizmetine destek vermektedir.

  • 5) Kurs sonunda katılım belgemi ne zaman alabilirim?

    Kurs sonunda gerekli evrakların inceleme sürecinden sonra kurumun/kuruluşun yoğunluk durumuna göre hemen kurs sonunda veya kurstan sonraki 1 ay içinde katılım belgeniz teslim edilecektir.

  • 6) Kurs ücretine yol, konaklama ve diğer giderler dahil midir?

    – Kurs ücretine konaklama, yeme/içme, çay/kahve, ulaşım, sigorta vb hususlar dahil değildir. Kurumun bu yönde bir planlaması olmayıp kursiyerlerin kendi planlamalarını yapmaları gerekmektedir.

  • 7) Kurs ücreti nedir?

    – Kurs ücreti ilgili eğitim sayfasında belirtilmektedir. Bu ücretin kredi kartı veya taksitle ödenmesi durumunda oluşacak farklar sistem tarafından otomatik olarak yansıtılmaktadır. Bu farklara müdahale imkanımız yoktur. EFT/havale ile yapılacak ödemelerde bu yönde bir fark uygulanmayacaktır. Ödemelerde banka transfer masrafları kursiyerlere aittir. Eğitimlerde kontenjan dolması durumunda ödeme önceliğine göre işlem yapılır. Kayıt iptallerinde herhangi bir iade yapılamamaktadır. Bir aday adına yapılan ödeme başka bir kursiyere aktarılamamaktadır. Yanlış yapılan ödemelerden kursiyer sorumludur.

  • 8) Ödemelerin taksitlendirilmesi mümkün müdür?

    – Bazı kurslar için taksit seçeneği ilgili programın sayfasından belirtilmiştir. Havale/EFT ile ödemelerinizi yaparken size gönderilen maildeki hesap bilgilerini dikkate almanız gerekmektedir. Bu bilgilerde hesap adını kelimeler arasında boşluk bırakarak, kısaltma yapmadan ve sığdığı kadarıyla size gönderilen hesap adına uygun olarak yazmanız gerekmektedir.

  • 9) Eğitim masraflarımın Sağlık Bakanlığı, hastanem veya ilaç endüstrisi tarafından karşılanması mümkün müdür?

    – Bu sorunun eğitimine başvurduğunuz eğitim merkezi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu konuyu yönetiminizle veya sponsorlarınızla görüşmeniz gerekmektedir. İlaç endüstrisinin bu alandaki eğitmelere sponsorluğu durumunda firma temsilcisi tarafından ilgili programın ilan edildiği sayfada yer alan "kursiyer sponsorları için" dosyasının incelenmesi gerekmektedir. Eğitimlere başvururken tüm masraflarınızı kendiniz karşılayacak şekilde hazırlık yapmanızı ve net olmaması durumunda diğer sponsorluk kaynakları ile ilgili beklentiye girmemenizi öneririz.

  • 10) Görevlendirme veya hastanemin masraflarımı karşılaması yoluyla kursa katılmam mümkün müdür?

    Bu durumu hastane ve yerel sağlık yönetiminiz ile görüşmelisiniz. Hastane satın alma, görevlendirme vb işlemler yapılacak olması durumunda bu işlemlerin mutlaka ilgili kursun "kursiyer sponsorları için" bölümündeki resmi tarihinden önce yapılmış olması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili -eğer varsa- bilgi ve evrakların kurs başlamadan önce mutlaka bizimle paylaşılmış olması gerekmektedir. Kurs ödemesine istinaden faturanız kurumunuz adına kesilebilir, ancak bunun dışında hiçbir süreç ile ilgili tarafımızdan bir destek sunulamamaktadır.

  • 11) Sertfiikalı eğitimler ile ilgili resmi ve güncel bilgilere nereden ulaşabilirim?

    – Sertifikalı geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları için resmi Sağlık Bakanlığı`nın web sayfasıdır. www..saglik.gov.tr

  • 12) Alınan katılım belgesinin geçerlilik süresi ne kadardır?

    – Kursların katılım belgesinin geçerlilik süresi kurs sayfasında belirtilmektedir.

  • 13) Derslerin işleniz şekli nasıldır?

    Dersler kursa ve yapısına göre yüz yüze eğitim, asenkron ders (arşiv video dersleri), senkron ders (canlı ders), kaynak paylaşımı ve dökümanların dijital ortamda paylaşımı ve forum yöntemlerinden bir bölümü yoluyla işlenecektir. Hangi derslerin video sisteme yükleneceği, hangi dersler için ve hangi yöntemle ders notu paylaşılacağı eğitim sekreteryası tarafından belirlenmektedir.

  • 14) Eğitimlerde devam zorunluluğu var mı?

    Eğitimlerde genel olarak %10 devamsızlık hakkınız vardır.

  • 15) Ben bu kurs ile ilgili uygulamayı biliyorum, daha önce eğitim aldım, kursa gelmeden sadece sınava gelsem olur mu?

    Olmaz

  • 16) Yayınlanan programlar kesin takvimler midir?

    – Yayınlanan program ve eğitmci listesi taslak olup zorunluluk halinde değişikliğe tabidir.

  • 17) Bana kayıt olduğum programda belirtilen tarih gelmesine rağmen henüz bir kullanıcı adı ve şifre gelmedi veya gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giremiyorum.

    Konuyla ilgili sorunu, kurs döneminizi ve şehri ile iletişim bilgilerinizi içeren bir e-postayı program sayfasında yer alan program sorumlusu e posta adresine gönderebilirsiniz.

  • 18) Kurs yeri / kurs adresi neresidir?

    – Kurs yeri belirtilen kurumların veya kuruluşların ilgili merkezleri veya online platformlarıdır. Kurs yeri taslak olup değişikliğe tabidir.

  • 19) Katılamadığımız veya yeniden görmek istediğimiz konularda telafi imkanımız var mıdır?

    – Öğrenci katılamadığı derslerde programın yapısının uygunluk durumuna göre sekreteryanın onayı sonrası telafi yapabilir. Online derslerin büyük bir bölümü canlı izlenememesi durumunda daha sonra kayıttan izlenebilir.

  • 20) Salon görevlisinin görevi nedir?

    – Salon görevlilerinin sorumluluğu yüz yüze derslerde teslim etmeniz gereken belgeleri teslim almaktan ibarettir. – Salon görevlisi ve sekreterya odasına izinsiz girilmemesi, içerde evrak teslimi veya görüşme için başka bir kursiyer varsa evrak teslimi için sıranın beklenmesi, bu alanlardaki hiçbir dolabın veya çekmecenin açılmaması, bu alanlardan herhangi bir malzeme (sarf, kırtasiye vb) alınmaması gerekmektedir.

  • 21) Kurs sırasında ilave materyal verilecek midir?

    – Kurs sırasında ve hastalarınızda kullanacağınız materyallerin tarafınızdan temin edilmesi gerekmektedir. Bunun dışında kurs boyunca ilave materyal verilmeyecektir.

  • 22) Öğrencinin sorumlulukları nelerdir?

    – Öğrenci eğitim bedelini ödemek ve eğitim bedeli dışındaki tüm masrafları kendisine ait olmak üzere eğitime katılmayı kabul eder. Eğitime başladıktan sonra ödemelerini taksitlendirmesi durumunda taksitleri kendisine gönderilecek tabloya uygun olarak takip etmeyi ve kurs başladıktan sonra yapılacak iptallerde geri ödeme yapılamayacağını ve programın tamamının ücretinden sorumlu olacağını bildiğini taahhüt eder. – Öğrenci, eğitime katılanları kendi işyerine, muayenehanesine, kurum dışında verilen farklı bir eğitimine davet olarak değerlendirilebilecek herhangi bir davranışta bulunmayacağını taahhüt eder. – Öğrenci, eğitim ile ilgili eğer varsa olumsuz geri bildirimleri kurs koordinatörüne veya merkez müdürlüğüne iletebilir. Bu iletişim için www.getat.com.tr sitesindeki Mesaj Gönder/İletişim sayfasını da kullanabilir. Kurs esnasında dahil olduğu eğitimini kötüleme veya diğer eğitimlerle kıyaslayarak olumsuz yorumlarda bulunma olarak değerlendirilebilecek herhangi bir davranışta bulunmayacağını taahhüt eder. – Öğrenci, derslerini kendisine verilen programa uygun olarak takip eder. Eğitime katıldığı günler için (varsa) imza defterini imzalar. Programa kesintisiz devam zorunludur. – Eğitim esnasında oluşan her türlü çıktının (eğitim materyali, sunumlar, hasta muayene/izlem formu, dokümanlar vs.) hakkı eğitim sekreteryasına aittir. Sunum içerikleri doğrudan veya yeniden sunuma dönüştürülerek ne amaçla olursa olsun (eğitim, kitap vb) kullanılamaz. – Eğitim saati süresince eğitim ortamının düzeninden öğrenciler de sorumludur. Sınıfın huzurunu bozacak davranışlardan kaçınılması gerekmektedir. Yüz yüze eğitimlerde salon görevlileri, bina görevlileri, güvenlik vb görevlilerin uyarı ve yönlendirmelerinin takip edilmesi gerekmektedir. – Öğrenci eğitim süresince eğitim kriterinde belirtilen sayıda vakanın tedavisini üstlenerek takip etmeyi taahhüt eder. – Öğrenci eğitim kapsamında kendisi veya eğitici gözetiminde eğitime katılanlar tarafından değerlendirilen ve uygulama yapılan hastalar için herhangi bir ücret talep etmemeyi taahhüt eder. – Öğrenci, eğitimler öncesinde ve sonunda sınav komisyonu tarafından değerlendirilmeyi kabul etmiş sayılır. – Öğrenci kendisine ait kısa özgeçmiş ve deneyimlerini içeren metni sekreterya tarafından talep edilmesi durumunda elektronik ortamda paylaşmayı taahhüt eder. – Öğrenci herhangi bir ürünün, firmanın, hizmetin, eğitimin tanıtım ve promosyonunu yapmamayı; kursiyerler ile üretici, distribütör, eğitim/kongre organizasyon sekreteryası bilgisi paylaşmamayı; ve kursiyerlerin bilgilerini benzeri kişi/kurumlarla paylaşmamayı taahhüt eder. Öğrenci, diğer kursiyerlerin kurs esnasında elde edilen bilgileri (telefon, eposta) ile herhangi bir faaliyet (yazışma grubu oluşturulması, ürün satışı, üyelik vb) gerçekleştirmeyeceğini, kurs ortamında herhangi bir doküman/broşür dağıtmayacağını, herhangi bir program/faaliyet, kurum/kuruluş adına faaliyette bulunmayacağını taahhüt eder. Öğrenci yazışma grubunda da aynı kurallara uyacağını, konu dışı paylaşım, farklı bir gruba bağlantı vb içerikler paylaşmayacağını, telif hakkı sorunu yaratabilecek resim, e kitap/pdf kitap paylaşmayacağını, grupta edindiği iletişim bilgilerini (telefon, mail vb) pazarlama amacıyla kullanmayacağını ve kullanılmasına yol açabilecek bir paylaşımda bulunmayacağını taahhüt eder. Bu kurallardan herhangi birine uyulmaması durumunda grup yöneticisi kursiyeri herhangi bir uyarı yapmaya gerek olmadan yazışma grubundan ve/veya kurstan çıkarabilir. – Öğrenci, eğitimdeki herhangi bir materyali (video çekimi, slayt, resim, ders notu vb) veya kendisine uzaktan eğitim şifresi verilmesi durumunda bu şifreyi 3. şahıslarla paylaşmamayı taahhüt eder. Katılımcı uzaktan eğitim sisteminden dışarıya veri aktarmayacağını taahhüt eder. – Öğrenci, dersin yapıldığı merkezde (sınıf, eğitici odası, dinlenme alanları da dahil olmak üzere) ses, video, fotoğraf vb herhangi bir kayıt yapmayacağını taahhüt eder. – Öğrenci, sınıfta kullanılan sunum bilgisayarları, eğiticilerin bilgisayarları veya eğitim merkezine ait herhangi bir bilgisayar üzerinde eğiticinin veya salon görevlisinin onayı olsa dahi herhangi bir işlem yapmayacağını (dosya açma, kapatma, dosya kopyalama vb) taahhüt eder. – Her ne sebeple olursa olsun eğiticinin veya salon görevlisinin onayı olsa dahi salon bilgisayarında işlem yapılması, eğitici veya salona ait bir harddisk/flash bellek vb depolama aracının alınması, kopyalanması vb davranışlar kesin olarak yasaktır. Bu kurallardan herhangi birine uyulmaması durumunda salon görevlisi veya eğitici konuyu sekreteryaya bildirir. Kurs kurallarına uyulmadığı gerekçesi ile kurstan geri ödemesiz olarak çıkarılmak da dahil çeşitli yaptırımlar uygulanabilir. – Öğrenci sınav sorularını (ön değerlendirme ve son sınav) herhangi bir şekilde kaydetmemeyi taahhüt eder. – Yüz yüze eğitimlerde katılımcı isimleri bina güvenliğine bildirileceğinden eğitim alanında misafir kabul edilemeyecektir. Aynı şekilde eğitim vakası olarak davet edilenlerin isimlerinin de pratik eğitimler başladığında salon görevlisine bildirilmesi gerekmektedir.

  • 23) Diğer kurallar nelerdir?

    – Yüz yüze eğitimlerde kursa katılan bütün kursiyerler binanın genel kuralları ve düzeni ile tıbbi atık kurallarına (iğnelerin ilgili kutulara atılması, tıbbi atık poşetlerinin kullanımı, tıbbi atık prosedürüne uyulması vb) uymak zorundadır. – Eğitim merkezi bina ile ilgili gerekli durumlarda binanın fiziksel şartları ve imkanları ile ilgili düzenleme (binanın otoparkı dışında bir otoparka yönlendirme, lavabolarda havlu peçete kullanımının sınırlanması, binanın balkon vb alanları da dahil sigara içilmesinin engellenmesi vb) yapabilir.

  • 24) Güncel bilgilere nasıl ulaşabilirim?

    – Kurs bilgileri ve kurallarının güncel hali www.getat.com.tr sitesinden güncel hali ile takip edilebilecektir.

  • 25) Kursu tamamladım ve sınava girdim. Katılım belgemin çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?

    – Sekreteryanın belirtilen sürelerde katılım belgenizi size ulaştıramaması durumunda program sorumlusu ile iletişime geçebilirsiniz.

  • 26) Size nasıl ulaşabilirim?

    – Sorularınız için öncelikle bu sitenin site menüsündeki eğitim detayları ve sık sorulan soruları inceleyiniz. Soru ve talepleriniz için bu sitedeki mesaj gönder / İletişim / canlı destek kutusunu kullanabilirsiniz. Bize e-posta yoluyla bilgi@getat.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Çağrı telefonu: 0850 3469082